Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu răspunde DUR la comunicatul Departamentului de Stat: 'Nu pot să accept tonul pe care vorbeşte României'

predoiu

Fostul ministru al Justiţiei, liberalul Cătălin Predoiu, a declarat luni, referindu-se la criticile Departamentului de Stat al SUA cu privire la legile Justiţiei, că nu poate accepta tonul pe care Departamentul de Stat vorbeşte României.

"Eu am sprijinit şi sprijin cu fapte administrative şi politice independenţa Justiţiei şi parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA. Lupta cu PSD pentru independenţa Justiţiei nu e uşoară şi orice sprijin e binevenit. Dar nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeşte României", scrie el, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Semnal de alarmă! Apa îmbuteliată, la preț de MARMURĂ! Ce pregătesc mai-marii statului

El afirmă că România este, poate, cel mai fidel aliat al SUA în regiune şi cel mai apropiat partener în teatrele de război, pentru democraţie şi valorile nord-atlantice.

"Măcar pentru acest motive ar trebui să se discute pe un alt ton cu România, orice probleme, indiferent cât de delicate. Nu e sigur cât de inspirată şi eficientă este această mişcare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american şi naţionalist, care poate fi manipulat de Rusia", afirmă Predoiu.

Citește și: Reacție vehementă a Olguței Vasilescu! „NU sunt de acord”

El apreciază că "poate că e nevoie de mai multă ingeniozitate din partea Departamentului de Stat".

"Poate că diplomaţii americani ar trebui să fie mai atenţi la modul în care abordează România, mai adaptaţi la realităţile din teren, pentru a fi eficienţi. O spun de pe poziţia unui prieten al Americii", afirmă fostul ministru al Justiţiei.

Citește și: Record de AMENZI! În ziua protestelor anti-Guvern, polițiștii au dat mii de sancțiuni – la cât se ridică valoarea totală a acestora

Departamentul de Stat al SUA şi-a exprimat luni îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

"Statele Unite remarcă cu îngrijorare că Parlamentul României discută o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar din România", se arată într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar", aparţinând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Citește și: Fraudă URIAȘĂ în agricultură! Anunț de ULTIM MOMENT de la ANAF

Declaraţia consemnează că "legislaţia, care a fost propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani pentru a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică".

"Cerem Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", se arată în finalul declaraţiei.

Citește și: Un GIGANT german, cu mii de salariați în România, angajează! Ce posturi scoate la concurs .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.