Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu se plânge de lipsa banilor - Ministrul Justiţiei le cere angajaţilor 'prudenţă' în gestionarea bugetului

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a cerut personalului din subordine să gestioneze "cu prudenţă" bugetul avut la dispoziţie, care a fost afectat de cheltuielile pentru protecţia salariaţilor, efectuate în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Ministerul Justiţiei, solicitarea a fost făcută şi în şedinţa reunită a reprezentanţilor Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) şi Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) cu tema "Măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", desfăşurată pe 22 mai.

"Cătălin Predoiu a subliniat necesitatea desfăşurării, în continuare, a activităţii în cadrul MJ cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă a angajaţilor, precum şi a măsurilor de protecţie impuse de actuala stare de alertă, şi a prezentat măsurile care se vor lua în continuare pentru asigurarea (...) măsurilor de protecţie sanitară, astfel încât activitatea să se desfăşoare cu respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, dar şi a prevederilor legale aplicabile stării de alertă în care ne aflăm. Totodată, Ministrul Justiţiei a lansat un apel la conştientizarea de către personalul MJ asupra importanţei gestionării cu prudenţă a bugetului ministerului, buget din care au fost consumate sume importante destinate protecţiei salariaţilor", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, măsurile luate în starea de urgenţă şi cele care vor fi luate în continuare, pe parcursul stării de alertă, au fost prezentate de Cătălin Predoiu şi în şedinţa Colegiului Ministerului.

"Ministrul Justiţiei a cerut şefilor de compartimente revederea agendelor direcţiilor şi serviciilor pe care le conduc şi elaborarea unui plan pe termen scurt şi mediu cu priorităţile acestor compartimente, astfel încât agenda ministerului să nu fie afectată de starea de alertă", se mai menţionează în comunicat.

Până pe data de 16 aprilie, cinci angajaţi ai Ministerului Justiţiei au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. În acest context, instituţia a intrat temporar în regim de telemuncă, excepţie de la această regulă făcând ministrul, secretarii de stat, cabinetul ministrului, serviciul de informaţii clasificate, direcţia tehnologia informaţiei, care au lucrat de la sediul ministerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.