Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan dă de gol PSD: Ce tun se pune la cale și care e miza

stareapresei.ro
tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan lansează un atac extrem de dur la adresa șefului PSD, Liviu Dragnea cel care a spus că social democrații vor desființarea taxei radio-TV. Jurnalistul scrie un text foarte dur pe propriul blog în care acuză planuri ascunse în spatele acestei propuneri de lege.

Citește și: Vedeta TV care a vorbit cu Donald Trump a fost SUSPENDATĂ: Scandal la NBC în SUA / VIDEO

"Propunerea PSD de a elimina 102 taxe presupune și o schimbare fundamentală în statutul posturilor publice de televiziune și radio. Taxa este, acum, legătura esențială între ”acționar”-cetățeanul plătitor și serviciul public prestat în numele lui și pentru el. Modelul funcționează aproape peste tot în Europa, aici fiind incluse și modelele clasice gen BBC sau ZDF din Germania. Dacă elimini taxa și treci cheltuielile în bugetul de stat, operat de Guvern, rupi relația directă între abonat și serviciul public de presă.

Citeşte şi: Donald Trump e TRĂDAT: Un mare lider republican îl pune la pământ

Proiectul PSD prevede ca sumele pe care acum TVR și RRA le iau acum din taxă, și care sînt de aproximativ de 150 de milioane de euro pe an, să fie distribuite de către Guvern prin buget. Bugetul trece, evident, prin Parlament, dar media publică va deveni, practic, un subcapitol al subcapitolului, o temă insignifiantă. Nu doar că se mută controlul de la Parlament, nu doar că predictibilitatea veniturilor devine, prin urmare, imposibil de asigurat, dar dependența de Putere se transformă într-o evidență controlată prin alocările bugetare.

Citește și: Nicușor Dan a experimentat viața de om al străzii: Nu singur, ci alături de ambasadorul Marii Britanii / VIDEO

”E ca și cum, pentru prima oară după 1989, Partidul și Guvernul își iau televiziunea și radioul înapoi”, a comentat unul dintre oamenii de TV care a sesizat ce ascunde măsura. Cînd a decis asta, PSD știe ce face. Partidul lui Liviu Dragnea se bazează pe impopularitatea posturilor publice de televiziune și de radio, care a rezultat din excesele șefilor instituțiilor și din lipsa de încredere a publicului. Dar, de fapt, el comite la rîdndu-i un exces și privează publicul de șansa unor instituții care să-l servească.", spune jurnalistul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.