Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Tolontan, noi dezvăluiri despre scandalul din spitale: Ce se întâmplă la o secţie de Terapie

stareapresei.ro
tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan continuă seria dezvăluirilor din interiorul spitalelor. Într-un text extrem de dur scris pe blogul său, jurnalistul scoate la iveală noi probleme de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Acesta spune că dulapul cu medicamente  de la Secţia de Terapie Intensivă a rămas închis.

Citeşte şi: Stelian Tănase explică efectul 'pe invers' al DNA asupra alegerilor

"Medicul care a intrat astăzi în gardă s-a indignat și a pus asistentele să semneze un proces verbal care să rămînă dovadă că dulapul cu medicamente este închis. La două zile după publicarea mărturiei doctorului și farmacistei de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, dulapul cu medicamente de la secția ATI continuă să rămînă închis. 70 de milioane de euro anual plătește contribuabilul român pentru suplimentarea medicamentelor de terapie intensivă din 105 spitale. Sînt exact medicamentele care sînt ținute sub cheie la Sf. Pantelimon. Și este același dulap în care s-au găsit peste 800 de doze din antibioticul Colistin care, conform evidenței medicale de pe calculator, figurau drept administrate pacienților! Explicația conducerii era aceea că ”lăsăm suficiente medicamente peste zi sau peste week-end”. Medicul ATI care a intrat astăzi de dimineață în gardă a solicitat celor patru asistente să semneze o hîrtie prin care să constate faptul că nu există acces la acele medicamente finanțate din programul special AP – ATI", spune jurnalistul.

Citeşte şi: Incendiu puternic la casa unui candidat la funcţia de primar: 'A fost un act criminal' / FOTO

Tolontan a făcut şi un rechizitoriu ale celor întâmplate în sistem după primele sale dezvăluiri. "Conducerea spitalului le-a suspendat pe Laura Constantinescu, șefa secției ATI, și pe asistenta șefă, cele care păstrau cheia acasă. Ministerul Sănătății a anunțat că va face propria investigație prin Corpul de Control la Sf. Pantelimon. Direcția de Sănătate Publică București a început un control în spital. Jean Chelba, tatăl lui Alexandru, una dintre victimelor de la Colectiv, și-a amintit pentru Digi24 că și în noaptea de 30 cotombrie 2015 dulapul cu medicamente de la Sf. Pantelimon era închis, cheia fiind tot la șefa secției acasă.", a mai spus jurnalistul.

În ciuda acestor lucruri, dulapul de la spitalul Sf. Pantelimon a rămas în continuare închis.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.