Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălina Axente, clasată pe locul 5 la Mondiale de lupte

Catalina Axente

Sportiva română Cătălina Axente s-a clasat pe locul 5 la categoria 76 kg, miercuri, la Campionatele Mondiale de lupte de la Belgrad, după ce a fost învinsă în meciul pentru bronz de columbianca Tatiana Renteria Renteria, potrivit Agerpres.

Axente a pierdut apoi şi meciul pentru calificarea olimpică, disputat cu cealaltă sportivă clasată pe cinci la cat. 76 kg, cubaneza Milaimys De La Caridad Marin Potrille.

Marţi, Cătălina Axente a fost învinsă în preliminarii de kirghiza Aiperi Medet Kîzî. Miercuri, în recalificări, le-a întrecut pe rusoaica Anastasia Zimiankova şi pe canadianca Justina Renay Di Stasio.

La cat. 50 kg, marţi, Emilia Alina Grigore Vuc a învins-o în preliminarii pe maghiara Szimonetta Timea Szeker, în optimi a trecut de luptătoarea nigeriană Miesinnei Mercy Genesis, dar a pierdut sfertul de finală cu japoneza Susaki Yui, triplă campioană mondială şi campioana olimpică en titre. Miercuri, în recalificări, fosta campioană europeană a pierdut în faţa columbiencei Alisson Camila Cardozo Rey.

La cat. 53 kg, Andreea Beatrice Ana a trecut în preliminarii de azera Elnura Mamadova, în optimi a câştigat în faţa moldovencei Iulia Leordă, dar a pierdut sfertul de finală cu grecoaica Maria Prevolaraki.

În limitele cat. 62 kg, Kriszta Tunde Incze a dispus în şaisprezecimi de estoniana Viktoria Vesso, în optimi a întrecut-o pe luptătoarea americană Kayla Colleen Kiyoko Miracle, însă a fost învinsă în sferturi de norvegianca Grace Jacob Bullen.

Alexandra Nicoleta Anghel a fost învinsă în şaisprezecimile cat. 68 kg de americanca Emma Patricia Bruntil.

Primii cinci sportivi de la fiecare categorie se califică la Jocurile Olimpice de la Paris, România nereuşind să califice niciun reprezentant la lupte libere, masculin sau feminin.

La greco-romane vor concura Denis Florin Mihai (cat. 55 kg), Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), Mihai Radu Mihuţ (cat. 67 kg), Nicu Samuel Ojog (cat. 97 kg) şi Alin Alexuc Ciurariu (cat. 130 kg).

România a participat cu 15 sportivi la Campionatele Mondiale de anul trecut, desfăşurate tot la Belgrad, câştigând două medalii de bronz prin Alin Alexuc Ciurariu (cat. 130 kg, greco-romane) şi Alexandra Anghel (cat. 72 kg).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.