DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Catalogul organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență

gabriel petrea

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) așteaptă în continuare, sugestiile organizațiilor neguvernamentale, cetățenilor pe maginea Catalogului organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență în consultare publică- CONECT, aflat în consultare publică.

„CONECT, va fi un instrument util pentru administrația publică în contextul în care apar noi actori în societate, precum întreprinderile sociale și grupurile informale de inițiativă civică. Împreună cu organizațiile neguvernamentale, acestea prin expertiza pe care o au vor contribui, în faza de preconsultare, la luarea deciziei publice. Ținem cont de avizul societății civile în dezvoltarea strategiilor de politici publice și de aceea ne dorim consultarea continuă a organizațiilor neguvernamentale ”, spune Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

Scopul inițierii acestui catalog este acela al consultării organizațiilor neguvernamentale cu privire la o serie de politici publice și sociale dar și informarea acestor entități referitor la activitățile curente ale Guvernului. Totodată unul dintre obiectivele Catalogului vizează și crearea unui cadru de colaborare între organizații neguvernamentale și administrația publică dar și promovarea activității acestora.

Includerea organizațiilor neguvernamentale în catalog se poate realiza prin completarea formularului disponibil on-line, pe care așteptăm sugestiile tuturor factorilor implicați. Astfel documentul aflat în consultare publică până pe data de 2 februarie a.c., va reprezenta o sursă primară de informare, atât responsabililor din cadrul executivului central care se ocupă de relația cu societatea civilă, cât și responsabililor cu transparența decizională, despre asociațiile și fundațiile din România, conținând date la zi cu privire la activitatea curentă a acestora, proiecte, activități și evenimente derulate.

Așteptăm sugestiile tuturor organizațiilor neguvernamentale asupra CONECT – Catalogul organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență în consultare publică, până pe data de 2 februarie. Persoană de contact Raluca Sîmbotin, consilier al Ministrului pe adresa de e-mail: conect@dialogsocial.gov.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.