Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cataramă: Declarația premierului privind adoptarea monedei euro în 2024, o gravă lipsă de patriotism

paginadepolitica.ro
Viorel Catarama

Președintele Dreptei Liberale Viorel Cataramă a acuzat că PSD-ALDE promovează, de când a venit la guvernare, o politică anti-națională de distrugere a sectorului privat, iar declarația premierului Viorica Dăncilă privind adoptarea monedei euro până în 2024 denotă o gravă lipsă de patriotism.

„De când au venit la guvernare, socialiștii grupați în PSD și ALDE promovează o politică anti-națională de distrugere a sectorului privat, de descurajare a exporturilor și încurajare a importurilor! Declarația prim-ministrului Viorica Dăncilă privind adoptarea monedei EURO în 2024 denotă în primul rând o gravă lipsă de patriotism. Acest lucru nu este posibil, dar nu este nici oportun! În condițiile existenței unui decalaj semnificativ între importuri și exporturi, Dreapta Liberală a cerut în mai multe rânduri BNR să nu mai intervină pe piață pentru menținerea unui curs de schimb artificial, care să prăbușească exporturile și să facă România tot mai dependentă de importuri și împrumuturi externe”, a afirmat, joi, Viorel Catamară, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că partidul său susține necondiționat sectorul privat și exporturile, chestiuni care fac parte din strategia de securitate națională.

„Cu riscul de a supără pe unii, Dreapta Liberală consideră că susținerea necondiționată a sectorului privat și în primul rând a exporturilor (inclusiv printr-un leu mai slab) este o componentă a strategiei de securitate națională. O guvernare incompetentă și iresponsabilă, bazată exclusiv pe măsuri populiste decuplate de realitățile economice și sociale din țara, care-și decimează constant capitalul autohton și producția națională reprezintă tot mai mult un atentat la siguranța și securitatea țării, iar singura modalitate de evitare a unei catastrofe o reprezintă acceptarea capitalismului ca sursă de progres și bunăstare clădită pe o temelie solidă și sănătoasă”, a conchis președintele Dreptei Liberale.

Reacția lui Cataramă vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că Guvernul își asumă adoptarea monedei euro de către România până în 2024. Executivul va transmite Comisiei Europene, în perioada următoare, documentele privind planul național de adoptare a monedei și raportul de fundamentare al acestuia.

Șeful Executivului a adăugat că România va intra în mecanismul european al ratelor de schimb, fiind prima etapă în aderarea la zona euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.