Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catastrofal! ONU anunță ultimul bilanț al victimelor inundaţiilor din Derna, Libia

aljazeera.com
derna libia

Bilanţul victimelor inundaţiilor devastatoare din oraşul Derna, situat pe coasta de est a Libiei, a crescut la cel puţin 11.300 de morţi, potrivit unui raport al ONU publicat sâmbătă, în timp ce eforturile de căutare continuă, scrie CNN, citat de news.ro.

Alte 170 de persoane şi-au pierdut viaţa în afara oraşului Derna din cauza inundaţiilor, a precizat Biroul ONU pentru coordonarea cazurilor umanitare (OCHA).

Numai în Derna, cel puţin 10.100 de persoane sunt în continuare date dispărute. "Se aşteaptă ca aceste cifre să crească pe măsură ce echipele de căutare şi salvare lucrează neobosit pentru a găsi supravieţuitori", a adăugat OCHA.

Mai mult de 40.000 de persoane au fost strămutate în nord-estul Libiei, potrivit ONU.

Precipitaţiile extreme care au lovit Libia au fost aduse de furtuna Daniel.

Derna, epicentrul dezastrului, a fost împărţită în două după ce apele au măturat cartiere întregi. Înainte de tragedie, avea o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori. Cel puţin 30.000 de persoane au fost strămutate numai în Derna, a precizat ONU.

"Având în vedere că mii de persoane strămutate se deplasează acum, riscul de expunere la minele antipersonal şi la muniţiile explozive de război (ERW) rămase în urma anilor de conflict este în creştere, deoarece apele au deplasat acum minele antipersonal şi ERW", a declarat OCHA.

Aproape 300.000 de copii care au fost expuşi la inundaţiile provocate de furtuna Daniel se confruntă cu un risc crescut de holeră, malnutriţie, diaree şi deshidratare. Copiii se confruntă, de asemenea, cu "riscuri sporite de violenţă şi exploatare", a adăugat raportul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.