Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cate Blanchett, Elton John şi Shah Rukh Khan au fost premiaţi la Davos

www.hollywoodreporter.com
Cate Blanchett

Actriţa australiană Cate Blanchett, cântăreţul britanic Elton John şi starul bollywoodian Shah Rukh Khan au fost recompensaţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, luni seară, pentru implicarea lor într-o serie de iniţiative ce vizează creşterea gradului de conştientizare în rândul populaţiei în legătură cu chestiuni care se referă la drepturile omului, informează AGERPRES, citând Reuters.

Citeşte şi: Lovitură GREA: Un expert UE recomandă SUSPENDAREA extrădărilor către România

Cate Blanchett a primit Crystal Award pentru implicarea sa în programe de ajutorare a persoanelor care au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele. Elton John a fost premiat pentru activitatea desfăşurată de fundaţia sa anti-SIDA. Actorul Shah Rukh Khan a fost recompensat pentru promovarea drepturilor copiilor şi femeilor din India. 

Aceste trofee - Crystal Award - sunt atribuit de Forumul Economic Mondial unor artişti care determină o schimbare pozitivă în rândul societăţii. 

Trofeele sunt înmânate în cadrul unei ceremonii organizate în Davos, o mică localitate din Alpii elveţieni, unde liderii politici şi economici ai lumii s-au reunit, începând de luni, la ediţia din 2018 a acestui forum mondial. 

Cate Blanchett, care a câştigat două premii Oscar, a fost numită ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în mai 2016. În această calitate, actriţa australiană a efectuat vizite în Liban şi Siria şi s-a întâlnit cu numeroşi refugiaţi din această regiune a lumii, ce a fost devastată de conflictele armate din Siria. 

Ea a avertizat în privinţa consecinţelor ce ar putea să se agraveze dacă liderii lumii nu vor depune eforturi pentru a le ajuta pe persoanele nevoite să îşi părăsească locuinţele. 

"Generaţii pierdude de copii needucaţi, lipsiţi de drepturi şi strămutaţi nu reprezintă doar o pierdere uriaşă de potenţial, ci şi o ameninţare pentru securitatea şi prosperitatea globală", a declarat cunoscuta actriţă. 

Peste 1 milion de persoane şi-au părăsit locuinţele din Africa şi Orientul Mijlociu şi au ajuns în Europa în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.