Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câte cadouri ar trebui să primească copiii de sărbători pentru a fi fericiți

Radu Pop
wowbiz.ro
mos craciun

Copiii din zilele noastre primesc de sărbători și de zece ori mai multe cadouri decât au nevoie, scrie Adevărul. Psihologul Keren Rosner a explicat de ce părinții ar trebui să ofere cadouri „cu măsură” de sărbători.

„Atunci când primește foarte multe cadouri, copilul nu se poate bucura de fiecare în parte. Dacă sunt prea multe daruri, copilul se împrăștie între un obiect, celălalt obiect și nu o să le prețuiască”, explică Keren Rosner.

Mai mult decât atât, psihologul avertizează că cei mici „pot avea impresia că toate lucrurile vin foarte ușor, i se cuvin, că nu este necesar să facă efort, este suficient să-ți dorești și obții acel lucru”, dacă părinții vor exagera cu darurile.

„Este foarte periculos să induci copilului această idee, pentru că el va învăța că totul i se cuvine și nu va avea răbdare să aștepte să obțină un lucru și nu va depune efort să obțină ceva”, adaugă Keren Rosner.

Experta este de părere că un copil care va primi un singur obiect în dar „se va concentra pe acel obiect, se va bucura, îl va folosi”.

Ce riști dacă îi faci copilului toate poftele

„În ultimul timp, părinții au această tendință să nu mai lase copilul să aștepte, să îi îndeplinească imediat dorința copilului, de aceea, foarte mulți copii, adolescenți, tineri nu mai au răbdare. Nu numai că nu au răbdare, nu învață să persevereze, să contribuie la ceea ce îşi doresc. Au impresia că este suficient să-și dorească, ca să primească, iar acest lucru este fals, în viață nu se întâmplă așa”, subliniază psihologa.

„Bucuria nu va fi mai mare dacă sunt o sută de cadouri, important este să fie un cadou pe care îl prețuiește copilul și îl dorește de un timp, nu de azi pe mâine.”, conluzionează Keren Rosner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.