Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catedrala Notre-Dame din Paris, distrusă parţial de un incendiu în 2019, a strâns 840 de milioane de euro din donaţii

notre dame

''Elanul generozităţii'' pentru finanţarea lucrărilor la Catedrala Notre-Dame din Paris ''nu scade'', cu aproximativ 840 de milioane de euro colectaţi, a anunţat miercuri preşedintele instituţiei publice responsabile cu reconstrucţia catedralei franceze, distrusă parţial de un incendiu în aprilie 2019, relatează AFP.

Suma de 842,8 milioane de euro, colectată datorită donatorilor francezi şi străini, ''permite să vedem viitorul cu încredere'', a declarat generalul Jean-Louis Georgelin, în faţa unei comisii a Senatului francez, fiind întrebat în legătură cu stadiul lucrărilor şi ''transparenţa'' finanţării.

Gigantul energetic francez Total a contribuit cu 100 de milioane de euro, la fel ca şi Fundaţia Bettencourt, o structură de sponsorizare a moştenitorilor fondatorului grupului de cosmetice L'Oréal, a cărei sumă de donaţie nu a fost precizată, potrivit Agerpres.ro.

Calendarul lucrărilor prevede o redeschidere în 2024, a reafirmat generalul. Pe de altă parte, lucrările referitoare la împrejurimile Notre-Dame din Paris ţin de ''responsabilitatea primăriei din Paris'' şi ''probabil nu vor începe până în 2025'', ceea ce implică regândirea ''accesului temporar la catedrală pentru turişti, în special în timpul Jocurilor Olimpice'', pe care Parisul le va găzdui peste trei ani.

Intemperiile, lucrările neprevăzute, întreruperile (limitate) din cauza pandemiei de Covid şi mai presus de toate numeroasele măsuri şi amenajări legate de reducerea emananţiilor de plumb au provocat unele întârzieri şi costuri suplimentare. O evaluare finală a costului lucrărilor va fi anunţată până la sfârşitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.