Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câteva zeci de manifestante au protestat la Kabul împotriva închiderii şcolilor secundare pentru fete

captură YouTube
manifestatie kabul

Câteva zeci de profesoare, eleve şi militante pentru drepturile femeilor au protestat sâmbătă la Kabul împotriva deciziei talibanilor de a interzice accesul fetelor la învăţământul secundar, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

"Deschideţi şcolile! Dreptate!", au scandat manifestantele adunate într-o piaţă din capitala afgană, multe dintre ele purtând văl şi abaya negre. Unele fete erau îmbrăcate în uniforme şcolare şi aveau în mână manuale.

"Talibanii trebuie să deschidă şcolile pentru fete, pentru că femeile fac parte din societate", a declarat pentru AFP Laila Basim, una dintre manifestante.

"Chiar şi Profetul a spus că toată lumea are dreptul la educaţie, dar talibanii ne-au luat acest drept", a spus o adolescentă care s-a prezentat ca Nawesa.

Manifestaţia a durat mai puţin de o oră, fiind dispersată de talibani înarmaţi.

Talibanii au ordonat miercuri închiderea colegiilor şi liceelor pentru fete în Afganistan, la doar câteva ore după redeschiderea lor.

Comunitatea internaţională au făcut din dreptul la educaţie pentru toţi o condiţie esenţială în negocierile privind ajutorul şi recunoaşterea regimului talibanilor, instalaţi din nou la putere la Kabul în august anul trecut, pe fondul retragerii forţelor internaţionale, la 20 de ani de la intervenţia declanşată de SUA în urma atacurilor de la 11 septembrie 2001.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.