Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catherine Deneuve, spitaliztă în urma unui accident vascular

google.com
catherine deneuve

Actriţa franceză Catherine Deneuve, în vârstă de 76 de ani, a fost spitalizată marţi noapte la Paris după ce a suferit un uşor accident cerebral, scrie presa franceză.

Deneuve se afla în apropiere de Paris, într-o locaţie de filmare. În luna octombrie, ea începuse lucrul la proiectul „De son vivant” al lui Emmanuelle Bercot.

Ziarul Le Parisien a fost primul care a publicat informaţia referitor la internarea starului.

Familia, prin reprezentanta actriţei, Claire Blondel, a transmis cotidianului şi agenţiei AFP că Deneuve a fost internată în seara zilei de marţi şi a confirmat că a suferit un atac ischemic, care survine când o arteră a creierului este blocată. În comunicat, membrii familiei au spus: „Din fericire, nu a suferit pierderea vreunei funcţii motorii şi, desigur, va trebui să se odihnească o perioadă”.

Cel mai recent, ea a jucat în lungmetrajul „La vérité” (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke.

Născută pe 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes”, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar (pentru interpretarea din „Indochine”, 1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.