Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți imigranți au ajuns ilegal în Italia în luna august

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Numărul imigranţilor ilegali sosiţi în Italia în luna august a fost de aproximativ 23.000, cei mai mulţi dintre ei traversând Mediterana dinspre nordul Africii, a anunţat joi Agenţia europeană pentru managementul cooperării operaţionale la frontierele externe ale Uniunii Europene - Frontex, relatează Reuters.

Marea majoritate a celor 117.900 de imigranţi sosiţi în Italia în acest an au venit în ambarcaţiuni dinspre Libia, potrivit Frontex.

Citește și: Oficial ungar: Scopul Grupului de la Vişegrad este de a ajuta Bulgaria să-i ţină departe pe migranţi

Principalul punct de intrare în Europa a refugiaţilor şi migranţilor a fost Grecia în 2015, când circa 1,3 milioane de persoane au ajuns în Uniunea Europeană.

După ce Ankara a fost de acord să împiedice plecarea migranţilor pornind de pe coasta vestică a Turciei cu ambarcaţiuni spre insulele greceşti din Marea Egee, numărul celor care folosesc această rută a scăzut substanţial. Frontex a afirmat că luna trecută 3.430 de persoane au sosit în insulele greceşti venind dinspre Turcia, ceea ce reprezintă numai 3% din numărul înregistrat în august 2015.

Majoritatea migranţilor care folosesc ruta 'est-mediteraneană', prin Grecia, provin din Siria, Pakistan, Afganistan şi Irak, în timp ce 'ruta central-mediteraneană', prin Italia, este folosită mai ales de nigerieni, eritreeni şi bengalezi, menţionează Frontex, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.