Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți polițiști și jandarmi au fost mobilizați cu ocazia sărbătorii de Bobotează, la nivel național

www.viata-libera.ro
marș jandarmi

Aproximativ 3.500 de polițiști și jandarmi și 200 de angajați ai IGSU vor fi angrenați, luni, la nivel național, la manifestările organizate cu ocazia sărbătorii de Bobotează, anunță Ministerul Afecerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

„În toată țara, vor fi organizate 276 manifestări religioase. Aproximativ 3.500 de polițiști și jandarmi vor fi angrenați în misiunile de asigurare a ordinii publice la evenimentele menționate, la care este preconizată participarea a aproximativ 250.000 de oameni. De asemenea, peste 200 de lucrători ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi mobilizați în zona evenimentelor cu public numeros pentru a preveni posibile incidente și a asigura intervenția în cazurile de urgență”, potrivit sursei citate.

Având în vedere informările și avertizările meteorologice emise pentru perioada 4 – 6 ianuarie, structurile MAI monitorizează situația din zonele aflate sub efectul fenomenelor meteorologice și intervin preventiv pentru evitarea producerii unor situații de risc pentru cetățeni.

Citește și: Un vatman ajunge la limita răbdării: împinge un șofer cu BMW de pe șinele de tramvai / VIDEO

Peste 5.000 de pompieri sunt pregătiți să intervină în aceste zone, dacă situația o impune, cu peste 3.300 de mijloace tehnice, anunță instituția.

„Datorită misiunilor planificate la nivelul MAI și coordonate din Centrul Național de Conducere Integrată, până în acest moment, nu au fost înregistrate situații de urgență, care să pună în pericol persoane sau bunuri și nici drumuri închise din cauza condițiilor meteorologice. Avertizările meteorologice se mențin și pentru ziua de 6 ianuarie și vizează mare parte din teritoriul României, cu intensificări în zona Carpaților Meridionali, de Curbură și Occidentali. Recomandăm populației să nu se expună riscurilor, să evite deplasările, în măsura posibilității, atunci când fenomenele meteorologice se manifestă. Șoferii să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum și să aibă autoturismele pregătite corespunzător pentru sezonul rece. Ținând cont de faptul că multe persoane au preferat să petreacă și acest sfârșit de săptămână în stațiunile montane, le recomandăm turiștilor care se întorc în localitățile de domiciliu să se informeze asupra rutelor de deplasare, să aleagă traseele cel mai puțin aglomerate, să respecte indicațiile polițiștilor de pe traseu și să nu încerce depășirea coloanei de autoturisme pentru evitarea producerii accidentelor rutiere”, conform MAI.

În data de 7 ianuarie, peste două milioane de români celebrează ziua numelui cu ocazia sărbătorii Sfântul Ioan Botezătorul.

Cel mai popular nume bărbătesc este Ioan, purtat de peste 472 de mii de români, urmat de Ion - peste 365 de mii - și Ionuț, purtat de peste 351 de mii de români.

În cazul numelor de femei, cel mai popular este Ioana, purtat de peste 385 de mii de doamne și domnișoare, urmat de Ionela, nume pe care îl poartă peste 146 de mii de românce.

De asemenea, în data de 7 ianuarie sărbătoresc și cei pe care îi cheamă Jan (peste 4700), Jean (peste 3500), Nelu (peste 20.000), Jana (peste 5.000), Nela (peste 11.000) și Onuța (134).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.