Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți români s-au vaccinat în prima zi după ce ministrul Rafila a afirmat că 'vaccinarea influențează extrem de puțin transmiterea bolii'

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare copii

Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri CNCAV, însă doar 2850 cu prima doză, dintre care 224 copii.

Astfel, din cele 16.185 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 2.850 au primit prima doză de vaccin, 3.565 pe cea de-a doua, iar 9.770 au primit doza de rapel.

8.077.530 de persoane au primit până acum în România prima doză de vaccin, 7.989.439 au schema completă de vaccinare, iar 2.409.371 au și doza de rapel.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8 reacții adverse, iar de la începutul campaniei de vaccinare numărul acestora a ajuns la 19.906.

CNCAV precizează că 128 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat marți că vaccinarea trebuie să rămână voluntară, iar românii nu trebuie forțați prin tot felul de măsuri să se vaccineze. Rafila arată că vaccinul nu mai oprește răspândirea co.ronavirusului în prezent.

„Decizia informată este cea mai importantă, pentru că decizia bazată pe presiune sau pe crearea unui context în care oamenii sunt nevoiți cumva să se vaccineze nu este cea corectă. Vaccinarea este un act voluntar. De ce ne vaccinăm? Ca să oprim transmiterea unei boli. Ăsta e scopul vaccinării. Acum ce observăm? Că această vaccinare nu oprește transmiterea. Sigur, evoluție mai scurtă, cazuri mai ușoară, nu avem la fel de multe decese. Dar din punct de vedere al impactului psihologic și al interesului oamenilor, acest interes a scăzut pe măsură ce virusul s-a modificat și pe măsură ce datele inițiale legate de vaccin, care arătau că la 90% dintre persoanele vaccinate, prima variantă a virusului nu se transmite, am ajuns la 50%, ulterior la 30% și acum vedem că vaccinarea influențează extrem de puțin transmiterea bolii. Dar insist că vaccinarea este utilă mai ales la persoanele vulnerabile, care pot face forme grave”, a declarat Rafila, la TVR1.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.