Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți români trebuie să se vaccineze pentru revenirea la normalitate: Calculele prezentate de Raed Arafat și Andrei Baciu

sondaj

Șeful DSU Raed Arafat și secretarul de stat din ministerul Sănătății, Andrei Baciu, au explicat luni la Antena 3 care este numărul românilor care trebuie vaccinați pentru a se vedea un efect al campaniei și a fi posibilă ridicarea unor restricții pentru revenirea la normalitate.

„In Israel a inceput sa se vada efectul (vaccinarii) la 30% din populatie vaccinata”, a declarat Raed Arafat.

„Am cerut de la institutiile abilitate numarul cetatenilor romani. Cifra primita este de aproximativ 19,2 milioane. Daca scoatem copiii, care nu pot fi vaccinati, avem grosso modo 15 milioane de adulți, din care targetul nostru pentru iunie reprezintă aproximativ 30%, adica 5 milioane”, a explicat Andrei Baciu.

Autoritățile centrale au comunicat, luni, că au fost vaccinați cu schema completă (prima doză și rapel) peste două milioane de români.

„În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat. Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate. În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză”, a adăugat Raed Arafat la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.