Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câţi turci, cu paşapoarte diplomatice sau de serviciu, au cerut azil în Germania ?

Guvernul german a anunţat luni că 262 de cetăţeni turci cu paşapoarte diplomatice sau de serviciu au solicitat azil în Germania, în condiţiile în care Ankara acuză Berlinul că protejează complici ai loviturii de stat eşuate din iulie anul trecut, transmite AFP, potrivit agerpres.

Din aceste 262 cazuri, în 151 este vorba de deţinători de paşapoarte diplomatice şi în 111 de posesori de paşapoarte de serviciu, atât responsabili cât şi membri de familie, a precizat Ministerul de Interne.

Citeşte şi: Biserica ortodoxă rusă A DECIS ce se va întâmpla cu trupul lui Lenin

La sfârşitul lui februarie, autorităţile germane au indicat că 136 de persoane având paşaport diplomatic au depus cereri de azil în Germania după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, în urma căreia guvernul preşedintelui conservator Recep Tayyip Erdogan a lansat epurări de anvergură în toate sectoarele societăţii, de la învăţământ şi presă până la armată şi magistratură. În ianuarie, Ministerul Apărării turc a cerut Berlinului să respingă solicitările de azil formulate de 40 de militari turci din cadrul NATO. Turcia cere de asemenea Germaniei să-i extrădeze pe presupuşii pucişti care s-ar fi refugiat pe teritoriul său.

Această situaţie înveninează de mai multe luni relaţiile dintre Berlin şi Ankara, iar în ultimele săptămâni au apărut noi surse de tensiune. Germania a acuzat autorităţile turce că a spionat opozanţi ai puterii de la Ankara aflaţi pe teritoriul său, în timp ce Turcia acuză Germania şi alte state europene de practici "naziste" pentru interzicerea unor mitinguri în cadrul campaniei pentru referendumul din 16 aprilie privind întărirea prerogativelor preşedintelui turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.