Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câțiva parizieni au protestat pentru impunerea de sancţiuni împotriva soţiei unui oficial rus

Zeci de manifestanţi au cerut duminică la Paris ca Uniunea Europeană să-şi extindă sancţiunile împotriva Rusiei asupra soţiei viceministrului rus al Apărării, acuzat de eludarea măsurilor coercitive europene, relatează AFP.

Timur Ivanov, aflat sub sancţiuni europene din octombrie, a divorţat de soţia sa Svetlana Maniovich în vara anului 2022 pentru a o proteja, afirmă susţinătorii opozantului închis în Rusia, Aleksei Navalnîi, la originea unui miting în faţa presupusului domiciliu al acestei femei.

Înainte de divorţ, aceasta şi-a schimbat numele în cel de Ivanova, dar viceministrul Apărării rămâne singura ei sursă de sprijin financiar, au adăugat sursele citate.

Protestatarii, care purtau pancarte pe care scria "Furturi în Rusia. Crime în Ucraina. Femeie în Franţa", au cerut ca soţia viceministrului să aibă interdicţie de şedere în Europa şi conturile îngheţate. "Aceasta este o familie de criminali de război", a declarat militanta Maria Pevchikh.

Ea a precizat că autorităţile franceze au fost alertate cu privire la acest caz, dar fără răspuns până în prezent, scrie agerpres.ro.

În decembrie, susţinătorii lui Navalnîi au lansat o investigaţie bazată pe e-mailuri de la Svetlana Maniovich care descriu o viaţă de lux în Europa, cu vacanţe în Saint-Tropez, în sudul Franţei, şi maşini Rolls-Royce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.