Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catolicul Joe Biden se pune rău cu Vaticanul: Președintele SUA continuă să sprijine uniunile între persoane de acelaşi sex

The White House
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden continuă să sprijine uniunile între persoane de acelaşi sex, a declarat luni secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, după ce Vaticanul a spus că preoţii nu pot oferi binecuvântare uniunilor între persoane de acelaşi sex, potrivit Reuters, anunță AGERPRES.

Jen Psaki a afirmat că Biden, care este un catolic devotat, nu are un răspuns personal la declaraţia Vaticanului, dar nu şi-a schimbat poziţia sa de lungă durată de susţinere a uniunilor între persoane de acelaşi sex.

"El continuă să creadă în uniunile între persoane de acelaşi sex şi să le susţină, aşa cum ştiţi, şi are de mult timp poziţia asta", le-a spus ea jurnaliştilor la o conferinţă de presă obişnuită la Casa Albă.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Vaticanul a publicat luni o notă în care se arată clar că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile între persoanele de acelaşi sex, după ce în unele medii ecleziastice au apărut îndoieli pe această temă.

Vaticanul a reafirmat doctrina Bisericii Catolice care consideră homosexualitatea un "păcat" şi a confirmat imposibilitatea pentru cuplurile de acelaşi sex să primească binecuvântarea căsătoriei, rezervată doar "uniunii indisolubile dintre un bărbat şi o femeie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.