Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căutarea supravieţuitorilor continuă în SUA după ce flăcările au distrus sute de mii de hectare pe Coasta de Vest

France 24
Australia incendii padure

Echipele de salvatori urmează să reia căutarea supravieţuitorilor duminică printre ruinele înnegrite lăsate în urmă de incendiile masive de vegetaţie declanşate în trei state din vestul SUA, unde sute de mii de hectare au fost pârjolite în ultimele săptămâni, autorităţile avertizând asupra riscului unor ''decese în masă'' în Oregon, potrivit Reuters, potrivit Agerpres.

O succesiune rapidă de incendii pe teritoriul statelor Oregon, California şi Washington au distrus mii de locuinţe şi şase oraşe de mici dimensiuni vara aceasta, pârjolind o suprafaţă de mărimea statului New Jersey şi provocând moartea a cel puţin 26 de persoane de la începutul lui august.

După patru zile de vreme extrem de toridă şi vântoasă, weekendul a adus o briză mai liniştită, dinspre Oceanul Pacific, condiţii mai răcoroase şi cu umiditate mai ridicată care au ajutat echipele să facă progrese în lupta cu flăcările ce au ars necontrolat la începutul săptămânii.

În Oregon, guvernatoarea Kate Brown a denumit flăcările periculoase ''un eveniment care se întâmplă o dată în viaţă'', iar directorul biroului din Oregon pentru managementul situaţiilor de urgenţă, Andrew Phelps, a spus că autorităţile se pregătesc pentru posibilitatea unor situaţii ''de decese în masă''.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

''Va exista o serie de victime, persoane care nu au putut fi avertizate în timp real şi nu au reuşit să-şi evacueze locuinţele şi să ajungă într-un loc sigur'', a declarat Phelps pentru MSNBC vineri.

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna aceasta în Oregon, potrivit oficialilor guvernamentali. Brown a spus că zeci de persoane sunt în continuare date dispărute în trei ţinuturi.

Un număr de 27 de focare erau încă active, cuprinzând sâmbătă un teritoriu de circa 600.000 de hectare în Oregon şi Washington, a precizat pe Twitter Biroul de Gestionare al Terenurilor.

În sudul statului Oregon, un peisaj apocaliptic de case şi parcuri de rulote carbonizate se întindea pe kilometri de-a lungul Highway 99, la sud de Medford până în comunităţile învecinate Phoenix şi Talent.

În California, zeci de mii de pompieri se luptau cu 28 de incendii majore sâmbătă la prânz, potrivit Departamentului Forestier şi de Protecţie împotriva Incendiilor din California. Condiţiile atmosferice îmbunătăţite i-au ajutat să ţină într-o oarecare măsură sub control cela mai multe dintre focare.

Potrivit Casei Albe, preşedintele Trump se va întâlni luni cu oficiali ai administraţiei federale şi a celei din California. Preşedintele a afirmat că guvernatorii statelor vestice poartă o parte din vină pentru incendiile intense din ultimii ani, acuzându-i de gestionarea necorespunzătoare a fondului forestier.

Peste 4.000 de locuinţe şi alte construcţii au fost distruse de flăcări doar în California în ultimele trei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.