Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căutări disperate în Caraş-Severin: Sute de poliţişti, jandarmi, pompieri caută, inclusiv cu elicopterul, doi copii dispăruţi

Peste 350 de poliţişti, jandarmi, pompieri, salvamontişti şi pădurari, dar şi localnici care cunosc foarte bine zona, continuă, joi dimineaţa, căutările celor doi copii, cu vârstele de 3 şi 5 ani, care au dispărut de acasă, miercuri seara, în satul Globurău, din comuna Mehadia, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Căutările celor doi fraţi s-au desfăşurat fără întrerupere de la momentul sesizării, iar joi dimineaţa, de la ora 5,00, un elicopter IGAV cu un echipaj la bord survolează întreaga zonă împădurită din proximitatea localităţii de dispariţie.

Iniţial, peste 100 de oameni au început operaţiunile de căutare ale celor doi copii, iar în cursul dimineţii de joi lui s-au alăturat alte 250 de persoane, inclusiv voluntari şi localnici.

"În acest moment, peste 250 de forţe, suplimentar faţă de cele angrenate pe timpul nopţii, dintre care aproximativ 100 de poliţişti din structura aparatului judeţean al Inspectoratului, poliţiilor municipale Reşiţa şi Caransebeş şi Poliţiei Staţiunii Băile Herculane, împreună cu 20 de jandarmi, inclusiv jandarmi montani de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, 41 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, opt specialişti Salvamont, voluntari, pădurari şi localnici care cunosc foarte bine zona, împărţiţi în echipe, au împânzit întreaga zonă de căutare", au precizat reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

La faţa locului se acţionează în continuare cu cei doi câini de urmă ai IPJ Caraş-Severin, urmând să fie adus un al treilea câine antrenat în misiuni de căutare-salvare, aparţinând de Serviciul Salvamont Caraş-Severin.

"Se depun toate eforturile instituţionale pentru ca cei doi minori să fie găsiţi cât mai repede şi aduşi în siguranţă", a menţionat sursa citată.

Poliţia Mehadia a fost sesizată miercuri seara, în jurul orei 20,00, că minorii Frăţilă Florin Gheorghe, de 5 ani, şi Frăţilă Maria Magdalena, de 3 ani, au plecat de la domiciliu şi nu au mai revenit acasă.

Căutările se desfăşoară cu dificultate având în vedere condiţiile existente la faţa locului: arie împădurită extinsă, întuneric şi zonă accidentată.

Cei care pot furniza informaţii cu privire la cei doi minori dispăruţi sunt rugaţi să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.