Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cauza incendiului din Italia, în care au murit Alexandra si copiii ei: Aproape toți avem acest obiect în casă

Facebook.com
Alexandra Ștefania Nistor, romanca moarta incendiu Bologna

Un incendiu mocnit, pornit din apartamentul unde locuiau în Bologna, Italia, a pus capăt vieții a patru români: Ștefania Alexandra, de 32 de ani și cei trei copii ai ei - o fetiță de șase ani, alta de doi ani și frățiorul ei geamăn. Tatăl lor a scăpat cu viață pentru că era la serviciu în momentul incendiului și a ajuns într-un suflet la locul tragediei îmbrăcat în hainele de serviciu.

Citește și: Incendiu violent în Italia: patru români au murit (VIDEO)

 

Incendiul a izbucnit în timpul nopții la Bologna, iar cei trei copii au murit pe loc, în somn. Mama a murit în timp ce era transportată în stare gravă la spitalul Maggiore. „Plin de adrenalină! Viața trebuie trăită intens”, erau ultimele cuvinte ale Alexandrei Ștefania pe Facebook.

La fața locului s-au deplasat pompierii, serviciile de urgență 118 cu ambulanțe și autosanitare și poliția, cu criminalistica și echipa mobilă pentru investigații. De asemenea, a fost informată și procuratura. Copiii morți s-au dovedit a fi gemeni în vârstă de aproximativ doi ani și o soră de șase ani, al cărei deces a fost constatat la scurt timp în ambulanță. Tatăl celor trei copii era despărțit de mamă. El a ajuns la fața locului îmbrăcat încă în haine de lucru, la fel ca și bunicii micuților.

Un calorifer electric ar fi provocat incendiul care a luat patru vieți

 

Potrivit primelor informații, cauza incendiului ar fi fost un calorifer electric care ar fi intrat în scurtcircuit. Apartamentul a fost pus sub sechestru de autorități, iar cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a reconstitui mai detaliat originea incendiului.

Când pompierii au ajuns la apartamentul de la etajul patru, dintr-un bloc de opt, în zona Barca, au găsit o cameră plină de fum: aceasta ar fi putut fi cauza morții femeii de 32 de ani și a celor trei copii mici ai săi. Incendiul nu era de mari dimensiuni, ci limitat la dormitor, unde se afla caloriferul electric de la care porniseră flăcările.

Serviciile de salvare au fost chemate cu puțin timp înainte de ora locală 1.00 și au încheiat operațiunile în jurul orei 5.00, ora Italiei.

„În jurul orei 1.00, un locatar care locuia la etajul 5 a observat că din apartamentul de dedesubt ieșea fum și apoi a dat alarma", a explicat pentru Fanpage.it subcomisarul Pierluigi Pinto, directorul secției de poliție Due Torri-San Francesco. „Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un sistem electric la care fusese conectat un aparat de încălzire. Rezultatul a fost un scurtcircuit, iar din primele verificări făcute de pompieri se pare că ar fi fost în totalitate accidental. Apartamentul se află sub sechestru, procurorul, dacă va considera oportun, și chiar pompierii vor face investigații suplimentare“, a explicat el.

Doar cuvinte de laudă despre familia de români care a pierit în incendiu

 

Potrivit lui Pinto, micuții au murit în somn, în timp ce mama lor a decedat în timpul transportului la spital. Investigațiile poliției și ale pompierilor sunt coordonate de procurorul de serviciu Elena Caruso.

'Exprim durerea și condoleanțele profunde ale orașului pentru această tragedie teribilă, care a spulberat viața unei tinere familii.  Așteptăm să aflăm, din investigațiile în curs, mai multe detalii despre cauzele incendiului și identitatea persoanelor implicate. Familiilor și apropiaților celor afectați le transmitem simpatia noastră sinceră și activă', a declarat primarul din Bologna, Matteo Lepore.

"Am cunoscut-o pe fată, era o fată bună. Copiii erau o dragoste, foarte politicoși, am vrut să le iau ouă de Paște", a declarat un vecin presei din peninsulă.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.