Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz controversat în SUA! Adolescentul care şi-a împuşcat mai mulţi colegi în California a folosit o 'armă fantomă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
steagul SUA american

Adolescentul american de 16 ani care a deschis focul la liceul său din Santa Clarita, o suburbie a metropolei Los Angeles, omorând doi colegi şi rănind alţi trei, după care s-a împuşcat în cap, a folosit o aşa-zisă 'armă fantomă', asamblată din piese şi fără serie, a declarat şeriful local, transmite Reuters.

La 14 noiembrie, chiar de ziua sa de naştere, Nathaniel Tennosuke Berhow a scos din rucsac un pistol semiautomat de calibrul 45 şi a început să tragă la întâmplare în liceul Saugus, înainte de a întoarce arma spre propria persoană.

O fată de 16 ani şi un băiat de 14 ani au decedat. Alte două fete, de 14, respectiv 15 ani, au fost rănite, la fel şi un băiat de 14 ani. Agresorul a decedat a doua zi din cauza rănilor.

'Când am percheziţionat casa, am dat peste ceea ce se cheamă un kit de armă', a declarat joi şeriful comitatului Los Angeles, Alex Villanueva, într-un interviu la postul KABC-TV.

Citește și: China vrea acord comercial cu SUA! Președintele chinez: 'Lucrăm pentru a evita un război comercial!'

'Era asamblat din piese, nu avea număr de serie. Aşa încât este vorba despre ceea ce se cheamă o 'armă fantomă''', a adăugat el, menţionând că nu este clar deocamdată dacă adolescentul a asamblat chiar el arma. Tatăl acestuia, decedat în 2017, era un vânător pasionat şi deţinuse şase arme, care însă i-au fost confiscate şi distruse.

În SUA, kiturile de arme sunt vândute legal în magazine specializate şi online, fiind denumite uneori 'arme 80%', pentru că, la momentul achiziţiei, sunt asamblate în proporţie de 80%, a explicat el.

Şeriful a mai spus că, deşi au fost audiate 45 de persoane şi locuinţa atacatorului a fost percheziţionată în amănunt, poliţia nu a reuşit să stabilească un motiv.

Agenţii federale lucrează pentru a debloca telefonul mobil al lui Berhow, care ar putea conţine indicii despre planurile acestuia, a mai spus Villanueva.

Incidentul armat de la liceul Saugus din Santa Clarita a fost cel de-al 85-lea petrecut într-o instituţie şcolară din SUA în anul în curs, potrivit asociaţiei Evertytown, care militează pentru controlul armelor

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.