Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz de coronavirus, înregistrat în Primăria Focşani: Primarul solicită o anchetă epidemiologică urgentă şi testarea tuturor angajaţilor

Facebook
covid 19 coronavirus

Un prim caz de coronavirus s-a înregistrat în Primăria Focşani, primarul Cristi Misăilă solicitând o anchetă epidemiologică urgentă şi testarea tuturor angajaţilor, potrivit news.ro.

Primariul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, anunţă că s-a înregistrat un prim caz de coronavirus în cadrul acestei instituţii, fiind vorba despre unb angajat care este internat în Spitalul Municipal Adjud.

În acest context, primarul solicită conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea să dispună demararea, în regim de urgenţă, a unei anchete epidemiologice.

Totodată, primarul solicită testarea întregului personal al Primăriei Municipiului Focşani cu parte din kit-urile pentru testare COVID-19 puse la dispoziţia DSP Vrancea gratuit, conform protocolului nr. 1739/14.04.2020, care prevede că acestea pot fi folosite pentru testarea cadrelor medico-sanitare, angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Poliţiei locale Focşani, funţionarilor publici care intră în contact direct cu cetăţenii, precum şi a personalului care asigură serviciile de utilitate publică din municipiu.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

”Primarul Municipiului Focşani atrage atenţia conducerii DSP Vrancea că orice întârziere a demarării anchetei epidemiologice, cât şi refuzul de testare a angajaţilor folosindu-se kit-urile predate prin procesul verbal nr. 39596/ 05.05.2020, poate atrage răspunderea contravenţională sau penală a acesteia”, se arată în comunicatul trimis de Prefectură.

Pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus în cadrul Primăriei municipiului Focşani, au fost dispuse o serie de măsuri. Astfel, persoanele

care au fost contacţi direcţi ai angajatului confirmat pozitiv cu coronavirusul SARS-COV-2 se află în izolare, începând de joi.

Tot de joi, după orele de program, la Primăria Municipiului Focşani se va efectua o dezinfecţie în toate birourile din instituţie. Accesul publicului în zonele de Relaţii cu Publicul va fi restricţionat.

Toate evenimentele cultural-artistice programate pentru următoarea perioadă

se anulează sau se amână, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus

la nivelul judeţului Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.