Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz incredibil: Comandantul Jandarmeriei gătea scoici pe o terasă la mare deși 'pe foaie' el figura prezent la un meci din Superligă

Banatulazi
jandarmi

Trei membri ai Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, printre care un maior și doi subofițeri, au fost inculpați pentru comiterea unor infracțiuni grave, printre care abuz în serviciu și fals intelectual. Aceștia au fost surprinși de mai multe ori petrecând timpul la o terasă, în ciuda faptului că trebuiau să fie în timpul programului lor de lucru.

Chiar dacă erau înregistrati ca fiind în serviciu, activitățile lor neadecvate au fost aduse la cunoștința autorităților și au dus la punerea lor sub acuzare, conform Gsp.

Potrivit informațiilor publicate Libertatea, în anul 2022, maiorul Romi Gorun și subofițerii Marinache Leu și Ionuț Olteanu au fost observați desfășurând activități la un bar situat pe o plajă din Constanța, în zilele în care ar fi trebuit să fie în serviciu la Jandarmeria Constanța. Aceasta este o încălcare a obligațiilor lor profesionale, deoarece, conform evidențelor, aceștia erau programați să își desfășoare activitatea în cadrul instituției respective.

La data de 19 iulie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au preluat cazul în urma unei reclamații anonime și au efectuat monitorizări asupra celor trei jandarmi în mai multe zile pe parcursul verii, precum și la începutul lunii septembrie. Aceste investigații au relevat că aceștia desfășurau activități la barul Esvar, care aparține familiei comandantului Gorun.

În timpul meciului de fotbal Farul - FC Argeș, care a avut loc pe 11 septembrie 2022, Romi Gorun, în calitate de comandant de comandant al Detașamentului 3 Mobil Jandarmi, trebuia să asigure măsurile de ordine publică. Cu toate acestea, el a fost surprins lucrând în bucătăria barului aparținând familiei sale, în loc să își îndeplinească atribuțiile de serviciu.

„A intrat în bucătărie și a început să curețe scoici alături de inculpatul plt. adj. Leu Marinache și de încă o persoană de sex femeiesc. În continuare, inculpatul mr. Gorun Remi a început să gătească la plita din bucătăria barului, unde a rămas până la ora 15:46,00. La ora 15:46,16, ofiţerul s-a deplasat pe terasă, unde a discutat cu mai mulți clienți, iar la ora 15:51,55 s-a deplasat la autoturismul ce-i aparține, a pătruns la volan și a părăsit locația beach-barului ESVAR”, au notat procuroii, potrivit Libertatea.

Cei trei inculpați au ieșit la pensie după ce au fost puși sub acuzație. Aceștia și-au recunoscut faptele și au fost obligați să plătească un prejudiciu în valoare de 7.000 de lei.

În urma investigațiilor, procurorii au stabilit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru maiorul Romi Gorun și o pedeapsă de 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru subofițerul Marinache Leu. În ceea ce-l privește pe Ionuț Olteanu, verdictul încă nu a fost pronunțat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.