Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz penal: Un primar liberal a descoperit maşina timpului şi a folosit-o ilegal

pnl3

Edilul a semnat un contract de concesionare, la data de 10 septembrie 2011, cu o firmă în cadrul căreia este asociat. Mai mult, firma a început să existe în acte abia după două luni, pe 25 noiembrie 2011.

„Prin semnarea contractului de concesionare, persoana evaluată a obținut un preț mai mic decât valorea orientativă pe piață la nivelul anului 2011, respectiv aproximativ 80-100 Euro/m2, prezumându-se, astfel, beneficiul pentru sine. Mai mult decât atât, prețul chiriei nu a fost modificat de la semnarea contractului până în prezent, neexistând acte adiționale încheiate la contract”, se arată în decizia ANI. Astfel, primarul Ilie Canea se face vinovat de conflict de interese penal, încălcând dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi dispoziţiile art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României.

„Întrucât la data semnării contractului de concesionare, respectiv 10 septembrie 2011, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat nu era încă înființată, aceasta fiind înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului două luni mai târziu, respectiv în data de 25 noiembrie 2011, Ilie Canea a încălcat și dispozițiile art. 321 alin. (1) din Codul Penal al României”, explică reprezentanţii ANI încadrarea la infracţiunea de fals intelectual.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, iar primarul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Ilie Canea este primar al comunei Lăpuşnicel din iunie 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.