Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz rar în Ungaria lui Orban - Fost deputat al Fidesz, condamnat la închisoare pentru fraudă şi abuz în funcţie

FOX NEWS
Viktor Orban

Un tribunal din Ungaria a condamnat un fost deputat la trei ani de închisoare pentru fraudă şi abuz în funcţie, informează joi MTI şi Reuters. Astfel de condamnări sunt rare în cazul membrilor Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, notează Reuters prluată de Agepres.

Roland Mengyi a fost inculpat în 2017 pentru deturnare de fonduri publice şi abuz în funcţie comise în 2015, într-un caz în care au mai fost implicate şi alte persoane fără funcţii publice. El a respins acuzaţiile, dar nu se ştie deocamdată dacă va face apel la sentinţa anunţată joi.

Potrivit procurorilor, Mengyi şi-a folosit influenţa ca deputat pentru a obţine fonduri europene de 500 de milioane de forinţi (1,83 milioane dolari) pentru un program de dezvoltare a unor cooperative sociale şi a cerut 5 milioane de forinţi drept "cheltuieli constituţionale" pentru a asigura că antreprenorii implicaţi obţin banii, plus alte 5 milioane ulterior încasării respectivilor bani.

Totuşi, în final nu s-au înregistrat prejudicii, întrucât toate aplicaţiile au fost respinse şi Mengyi a dat înapoi cei 5 milioane de forinţi primiţi iniţial, printr-un intermediar, au notat procurorii.

Parlamentul European a sancţionat anul trecut Ungaria pentru încălcarea normelor UE privind democraţia şi pentru corupţie, acuzaţii contestate de Viktor Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.