Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz șocant în spitalele din România! Un pacient pozitiv la Covid-19 a fost internat lângă unul negativ: medicii au început o anchetă

SANADOR
testare covid

O anchetă internă a fost demarată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani, după ce un pacient care venea din "zona gri" şi care, ulterior, a ieşit pozitiv la testarea pentru COVID-19 a fost internat în acelaşi salon cu un pacient negativ, în Secţia de Nefrologie, au informat, joi, reprezentanţii unităţii medicale, inforemază Agerpres.

Citește și: Ion Cristoiu, despre redeschiderea dosarului 10 august: 'Românii vor avea despre 10 august doar o parte din Adevăr'

"Medicul de pe Secţia de Nefrologie a internat, miercuri, un pacient pozitiv în acelaşi salon cu un pacient negativ, pentru a le face dializă. Pacientul venea din 'zona gri' şi fusese testat pentru COVID-19, iar medicul nu a aşteptat rezultatul testării. Ulterior, rezultatul testării a fost pozitiv. În acest moment a fost demarată o anchetă internă la nivelul secţiei", a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.

Potrivit acesteia, o anchetă epidemiologică este în curs Secţia de Boli Infecţioase, unde o asistentă medicală a fost testată pozitiv pentru COVID-19 la întoarcerea din concediu. Acesta ar fi intrat în contact cu alte două cadre medicale din secţie.

În prezent, la Spitalul Judeţean sunt declarate două focare active, respectiv cinci cazuri pozitive în rândul personalului medical din Secţia de Psihiatrie şi alte patru cazuri la Ortopedie. În total, trei medici şi şase asistenţi medicali au ieşit pozitivi la testarea pentru COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.