Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Caz suspect în județul Cluj: femeie în stare gravă după ce și-a făcut vaccinul anti-Covid

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 3

UPDATE: În cele din urmă nu a fost confirmată suspiciunea de șoc anafilactic în cazul pacientei. „Femeia este conștientă și a putut vorbi fără probleme”, a declarat managerul spitalului, Mihaela Șomlea.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un angajat de la Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Gherla a fost transportat de urgență la spitalul din oraș, la scurt timp după ce s-a vaccinat anti Covid 19, informează în exclusivitate Foaia Transilvană.

Jurnaliștii de la Foaia Transilvană susțin că angajații centrului și persoanele internate au fost programate la vaccin.

În jurul ore 12.00, unul dintre angajații a fost vaccinat dar la scurt timp i s-a făcut rău. „Martorii au declarat pentru foaiatransilvană.ro că angajatul, care este o femeie, contabilul instituției, părea mai mult inertă: 'S-a sunat de urgență la 112 și am așteptat mai bine de o oră să vină ambulanța. Colega noatră era galbenă la față. Nici nu m-am putut uita. Au ținut-o în ambulanță mai bine de 30 de minute după care au dus-o la spitalul din Gherla', a declarat angajatul respectiv", arată jurnaliștii.

De menționat este faptul că în fiecare centru de vaccinare trebuie să fie și o echipaj medical pregătit să acorde primul ajutor medical. Ori în cazul de față, medicii de la DGASPC Cluj și-au luat angajamentul să vaccineze persoanele internate și personalul angajat.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

„Din primele informații se pare că în cazul angajatei de la Gherla ar fi vorba despre o suspiciune de șoc anafilactic.

Directorul interimar al DGASPC CLuj, Nicoleta Molnar a refuzat să facă publice date despre acest caz. ”Vă rog să completați o cerere de informații și noi vă vom răspunde”, a spus Molnar.

Un oficial de la Spitalulul Municipal Gherla a declarat că persoana adusă cu ambulanța de la Centrul pentru Persoane Vârstnice a fost internată de urgență și va rămâne sub observația medicilor.

Cei de la DGASPC Cluj au revenit și au comunicat faptul că persoana în cauză a acuzat o stare de rău, la scurt timp după ce a fost vaccinat. ”În urma discuției cu echipa de medici care asistă procesul de vaccinare a rezultat faptul că persoana în cauză a prezentat o stare de lipotimie motiv pentru care a fost solicitat serviciul de ambulanță, în prezent fiind internată în Spitalul Municipal Gherla cu Stare post vaccinare anti Covid 19 și va rămâne în continuare spitalizată pentru monitorizare”, au comunicat cei de la DGASPC Cluj”, se arată în materialul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.