Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz uluitor în Marea Britanie: 88 de oameni și-au pus capăt zilelor

moartea

Anchetă în M.Britanie după moartea a 88 de persoane care au cumpărat o substanţă pentru a se sinucide

Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii - NCA - a deschis o anchetă cu privire la moartea în Regatul Unit a 88 de persoane care au cumpărat de pe site-uri canadiene o substanţă - azotit de sodiu - care să le ajute să se sinucidă şi a identificat 232 de cumpărători ai acestor produse în decurs de doi ani, relatează AFP, informează News.ro.

”NCA a decis să efectueze o anchetă cu privire la eventuale infracţiuni penale comise în Regatul Unit. Această operaţiune este în curs”, a anunţat vineri agenţia.

NCA a primit în aprilie informaţii potrivit cărora mai multe persoane din Regatul Unit au cumpărat acest compus chimic pe aceste site-uri, scrie presa britanică.

În total, anchetatorii au identificat 232 de cumpărători pe o perioadă de doi ani, până în aprilie.

NCA a anunţat că 88 dintre aceste persoane au murit.

”La ora actual nu există o legătură confirmată între (substanţele) cumpărate pe site-uri şi cauza decesului” acstor persoane, a precizat agenţia.

”SFATURI SAU AJUTOR ÎN VEDEREA SINUCIDERII”

Acest anunţ intervine după arestarea, la 2 mai, în Canada a unui bărbat în vârstă de 57 de ani, Kenneth Law, inculpat cu privire la ”sfaturi sau ajutor în vederea sinuciderii” a două persoane, potrivit autorităţilor locale.

Ancheta a început la sfârşitul lui martie, în urma morţii suspecte a unui adult după ce a consumat o substanţă, azotit de sodiu, flolosită de obicei ca aditiv alimentar - prezentă frecvent în carnea procesată -, a anunţat Poliţia din Peel, în regiunea Toronto.

Kenneth Law a fost inculpat cu privire la folosirea mai multor site-uri în vederea ”distribuirii şi comercializării” acestei substanţe, ţintind ”persoane care prezintă un risc de automutilare”.

”Consumul intenţionat al anumitei cantităţi a acestei substanţe poate reduce nivelul de oxigen, împiedica respiraţia şi poate conduce la moarte”, a avertizat într-un comunicat poliţia.

Autorităţile canadiene estimează că acesta a trimis cel puţin 1.200 de colete în peste 40 de ţări, însă nu ştie câte dintre ele conţin substanţa toxică.

Kenneth Law a compărut vineri, într-o şedinţă scurtă, la Tribunalul din Brompton, unde urmează să revină la 8 septembrie, scrie presa locală.

El este menţinut între timp în detenţie.

Mai multe anchete au loc în Statele Unite, Italia, Australia şi Noua Zeelandă, scrie presa britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.