Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazanciuc aruncă BOMBA pentru Tăriceanu - Când vor vota senatorii solicitarea DNA/ Decizie de ULTIM MOMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc a declarat, marți, că Biroul permanent a decis acordarea unui termen de zece zile pentru parlamentarii care vor să consulte dosarul pentru care DNA a solicitat începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, scrie Mediafax.

„Noi am cerut Biroului permanent să se pronunţe cu privire la cererea formulată de trei colegi şi senatori, care nu sunt membri ai Comisiei juridice, de a avea acces la dosar efectiv. Şi de asemenea am cerut Biroului permanent să se pronunţe dacă va admite această cerere cu privire la termenul în care să poată fi studiat dosarul, să nu fie un termen sine die, adică să nu ne trezim peste o lună de zile că mai sunt şi alţi colegi care vor să studieze dosarul şi să nu poată face acest lucru. S-a pronunţat Biroul permanent ieri (luni - n.r) şi au decis să acorde un termen de zece zile în care cine doreşte să vadă dosarul dintre membrii Senatului, să poată face acest lucu în cadrul spaţiului special alocat în Comisia juridică şi după semnarea unui acord de confidenţialitate. Practic suntem în procedură nepublică. Senatorii vor vota în plen cu privire la această solicitare de încuviinţare a urmăririi penale sau nu şi atunci oamenii vor să ştie despre ce este vorba. E firesc acest lucru. Dar procedura nu este publică şi trebuie să respecte această confidenţialitate. Noi o să avem o procedură în cadrul comisiei de acces la dosar în aşa fel încât începând de astăzi timp de zece zile orice membru al Senatului, care doreşte să vadă acest dosar poate să o facă în cadrul spaţiului amenajat în Comisia juridică”, a afirmat Robert Cazanciuc, la finalul ședinței Comisiei juridice a Senatului.

De asemenea, acesta a precizat că membrii Comisiei juridice vor reluam peste două săptămâni, dezbaterile privind solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Noi o să avem din nou pe ordinea de zi această solicitare peste două săptămâni. În Comisia de peste două săptămâni vom discuta această solicitare. Cu siguranţă discuţiile se vor lungi probabil puţin pentru discuţiile pe buget, aşa că mai avem timp destul anul acesta”, a adăugat Cazanciuc.

Președintele Comisiei a susținut că a primit din partea avocatului lui Călin Popescu Tăriceanu mai multe serii de note.

„Am primit din partea avocatului domnului Tăriceanu, ieri sau azi de dimineaţă cred, o suplimentare de note faţă de ceea ce a depus săptămâna trecută, am distribuit acest document fiecărui membru al Comisiei juridice. În intervalul următor, cu siguranţă vor fi avute în vedere atunci când vom dezbate solicitarea peste două săptămâni”, a conchis Robert Cazanciuc.

Conducerea Senatului a aprobat, luni, cererea Comisiei juridice de prelungire cu 10 zile a termenului pentru întocmirea raportului.

În context, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că amânarea votului pe raportul privind cererea procurorilor DNA de începerea urmăririi penale pe numele său nu îl avantajează, el precizând că nu beneficiază de efectul prescripției.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Potrivit sursei citate, în cauză se derulează anchetă şi faţă de alte persoane pentru complicitate la luare de mită, iar în ceea ce îl priveşte pe demnitar, actualmente senator, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului.

Citește și: Victor Ponta, MESAJ FULGER după sondajul care arată prăbușirea PSD

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.