Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazare în butoie lângă o plantație de mure din Gorj

butoi

Un tânăr de 24 de ani, din orașul Țicleni, județul Gorj, care produce un vin unic în România, din mure, vrea să facă locuri de cazare în butoaie, chiar lângă plantație. Tânărul spune că a depus deja actele pentru autorizație, urmând să înceapă cu 5 butoaie de șase metri.

La 21 de ani, Ionel Burtea, un tânăr din orașul Țicleni, județul Gorj, pe vremea când era în ultimul an, la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, la ASE, şi-a convins familia să investească într-o plantaţie de mure şi zmeură.

Plantația s-a înfiinţat în 2017, iar părinții tânărului au devenit între timp angajații săi.

„În urmă cu trei ani am înființat plantația, cu fonduri proprii. Aveam un teren moștenit de la bunici. Până în prezent am investit 100.000 de euro, treptat. În primul an a fost un hectar, ajutat de părinți, împrumuturi, reinvestirea profitului. Am început cu un hectar și în momentul acesta avem șapte hectare plantate, din care cinci sunt pe rod”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ionel Burtea.

Citește și: Anunț pentru români privind serviciile publice în perioada sărbătorilor de iarnă! MAI: Vor fi deschise serviciile de eliberare a pașapoartelor și permiselor

De anul viitor, acesta dorește ca un alt vis să devină realitate. Vrea să ofere locuri de cazare în butoaie lângă plantația de mure, o idee pe care a descoperit-o în Portugalia.

„Am depus actele pentru autorizație, pentru a face o zonă de agroturism, în formă de butoi. Va fi cazarea turiștilor în butoaie de lemn, șase metri lungime pe patru, cu încălzire, va fi de genul full-time, nu doar vara. Dorim să promovăm foarte mult zona noastră, o să fie în plantație efectiv. Proiectul l-am văzut în Portugalia și am zis de ce nu și l-a noi? Există la o cramă de viță de vie. O să venim și cu ceva autentic. Vrem să aducem și case tradiționale oltenești, foarte foarte vechi. Am nivelat terenul și pregătim lemnul. E o investiție pe termen lung. Începem cu cinci butoaie în 2020 și vrem să ajungem în doi ani la 20 de unități de cazare. O să fie tip cameră, fiecare butoi o să reprezinte o cameră, cu pat matrimonial. O experință inedită, fiind și în apropierea operelor lui Brâncuși, de Târgu-Jiu", a afirmat Burtea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.