Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Bodnariu, prezentat în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

bodnariu

Senatorul Titus Corlăţean, membru al Delegaţiei Parlamentului României la APCE, l-a informat pe secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, referitor la situaţia familiei Bodnariu în Norvegia, informează Agerpres

În prima parte a sesiunii APCE, senatorul Titus Corlăţean a intervenit în plenul Adunării, formulând o interpelare adresată secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, prezent la dezbateri. În interpelarea sa, senatorul român l-a informat pe secretarul general al Consiliului Europei cu privire la vizita delegaţiei Parlamentului României în Norvegia, din care a făcut parte, vizită care a avut ca scop întreprinderea de demersuri în vederea reîntregirii familiei Bodnariu, şi a prezentat pe scurt acest caz, informează un comunicat transmis miercuri Agerpres de la Senat. 

Titus Corlăţean a relevat caracterul profund disproporţionat şi abuziv al măsurilor luate de Serviciul norvegian local de protecţie a copilului (Barnevernet). Senatorul român a arătat că există în Norvegia zeci de mii de cazuri similare în ultimii ani care au avut ca rezultat separarea copiilor de părinţi. Acest fapt denotă o problemă de sistem care necesită o examinare imediată din partea Consiliului Europei, a subliniat Corlăţean. 

Secretarul general al Consiliului Europei a declarat că nu deţine elemente privind cazul individual menţionat, dar că totodată confirmă existenţa unor probleme semnalate anterior între Norvegia şi alte state membre ale Consiliului, în situaţii similare privind relaţia dintre părinţi şi copii. 

Lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se desfăşoară la Strasbourg în perioada 25-29 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.