Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul camionului cu migranți vietnamezi morți - Încă un suspect a apărut în fața justiției irlandeze

newstalk.com
Camion in care s-au gasit 39 de cadavre

Un bărbat căutat în Marea Britanie în legătură cu decesul a 39 de migranţi vietnamezi găsiţi morţi în octombrie anul trecut într-un camion frigorific în apropiere de Londra a fost arestat luni seara de poliţia din Irlanda şi a compărut marţi în faţa tribunalului în vederea unei posibile extrădări, informează AFP potrivit Agerpres.

Ronan Hughes, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat la domiciliul său din comitatul Monaghan, la frontiera cu provincia britanică Irlanda de Nord, în baza unui mandat de arestat european emis pentru 39 de cazuri de omucidere involuntară şi facilitarea imigraţiei ilegale.

Marţi, la curtea penală din Dublin, bărbatul a păstrat tăcerea, în spatele măştii pe care o purta din cauza pandemiei. Judecătorul Paul Burns l-a informat că procesul de extrădare către Marea Britanie va continua la 1 mai.

În total, cinci persoane au fost inculpate până acum în cazul celor 39 de migranţi morţi din camionul frigorific descoperit la 23 octombrie 2019 în zona industrială Grays, de la est de Londra. Containerul venea din portul belgian Zeebruges. La începutul lui aprilie, şoferul camionului, Maurice Robinson, a pledat "vinovat" de omucidere involuntară, în faţa unui tribunal din Londra.

Mare parte dintre victimele tragediei proveneau dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului. Familiile din regiune se îndatorează cu mii de dolari pentru a-şi putea trimite un membru în Marea Britanie, pe filiere clandestine, în speranţa de a găsi un loc de muncă.

Drama a expus pericolele la care se expun imigranţii ilegali, aflaţi la mâna traficanţilor fără scrupule şi care ajung de multe ori să lucreze în saloane sau ferme ilegale de canabis din Regatul Unit, într-o situaţie de semi-sclavie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.