Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul care a șocat Belgia: Femeia care și-a ucis cei cinci copii a fost eutanasiată

eutanasie

Genevieve Lhermitte, condamnată în 2008 la închisoare pe viaţă pentru că şi-a ucis cei cinci copii, a decedat, a declarat joi dimineaţa pentru agenţia de presă Belga Nicolas Cohen, confirmând o informaţie pentru ziarul belgian Sudinfo, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Avocatul, care o reprezenta încă pe femeia în vârstă de 50 de ani atunci când a fost eliberată din închisoare în 2019, a confirmat că într-adevăr este vorba de eutanasie. El nu a oferit alte detalii, la solicitarea familiei femeii.

Potrivit Sudinfo, aceasta ar fi murit la spitalul Léonard de Vinci din Montigny-le-Tilleul.

La 28 februarie 2007, ea i-a lovit şi apoi i-a ucis pe cei cinci copii ai ei, cu vârste între 3 şi 14 ani, în casa familiei din Nivelles, în absenţa soţului ei şi tatăl copiilor, Bouchaib Moqadem, care călătorea în străinătate.

Ea a fost condamnată în 2008 de instanţa din Nivelles la închisoare pe viaţă, apoi închisă în închisoarea Forest-Berkendael. I s-a acordat eliberarea condiţionată pentru a beneficia de tratament psihiatric.

Femeia şi-a sugrumat fiul şi cele patru fiice, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, şi apoi s-a înjunghiat în casa din Nivelles (Wallonia, sud), pe 28 februarie 2007. În cursul procesului a fost evocată existenţa unei scrisori, adresate în ajunul tragediei de Genevieve Lhermitte psihiatrului la care mergea, în care pomenea de intenţia de a se omorî şi de "a lua copiii cu ea".

În depoziţia sa, medicul psihiatru a spus că şi-a primit pacienta după o primă scrisoare alarmantă, pe 13 februarie, dar că n-a mai putut s-o primească şi pe 27 februarie, din cauza programului încărcat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.