Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Emiliano Sala: Pilotul i-a spus unui prieten că avionul care ulterior s-a prăbuşit era periculos: O să port vesta de salvare. Şi fotbalistul era speriat

Twitter
Emiliano Sala, Nantes

Pilotul avionului care s-a prăbuşit în 2019 în Canalul Mânecii, accident soldat cu moartea sa şi a fotbalistului Emiliano Sala, i-a spus unui prieten că aparatul de zbor era periculos, informează bbc.com, potrivit news.ro.

“O să port vesta de salvare”, a afirmat David Ibbotson înainte de zborul încheiat tragic, într-o înregistrare audio obţinută de BBC, constând într-o discuţie telefonică.

Pilotul i-a spus unul prieten, tot pilot, că a auzit un zgomot puternic în timpul unui zbor.

“Eram pe la mijlocul Canalului Mânecii şi ‘bum!’. Zbor şi apoi ‘bum!’. M-am gândit: ‘Ce se întâmplă?’. Am verificat parametrii, totul era în regulă şi avionul încă zbura, dar mi-a atras atenţia ce s-a întâmplat. În acel Malibu uneori apărea un fel de ceaţă”, a explicat el.

Ibbotson a mai spus că şi-a dat seama că pedala de frână stângă nu funcţiona, după aterizarea pe aeroportul din Nantes. “Acest avion trebuie să fie reparat”, i-a spus el prietenului.

“În mod normal, vesta mea de salvare este între scane, însă mâine o voi purta”, a adăugat el.

Şi Emiliano Sala a spus înainte de zbor că îi este frică. Într-un mesaj trimis prietenilor săi în timp ce avionul era pe pista aeroportului din Nantes, el a spus: “Sunt speriat. Avionul parcă se dezintegrează. Nu ştiu dacă mă va căuta cineva, nu mă vor găsi”.

În avionul Piper Malibu care s-a prăbuşit în ianuarie 2019 se aflau doar pilotul şi Emiliano Sala. Trupul lui Ibbotson nu a fost găsit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.