Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul intoxicațiilor din Timișoara: trei copii și doi adulți care au fost evacuați au cerut miercuri ajutor medical

Opiniatimisoarei.ro
timisoara

Cinci persoane dintre cele evacuate în Timişoara, după deratizare, au cerut miercuri ajutor medical. Printre cei care au apelat 112 se află trei copii. Totodată, locatarii blocului unde au murit 2 copii şi o femeie nu se pot întoarce încă acasă, pentru că încă se ventilează locuinţele. În ce priveşte măsurile care urmează, reprezentanţii ISU Timiş spun că nu pot da informaţii legate „de o procedură pe care nu o pot explica”, relatează Mediafax.

Citește și: Investiție majoră la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală Cluj: a fost achiziționat un echipament de ultimă generație, de peste 1.3 mil. lei

Reprezentanţii ISU Timiş spun că miercuri s-au primit 3 solicitări noi, prin 112, pentru 5 persoane: o mamă cu 2 copii de 12 şi 14 ani, un adult şi încă un copil de 11 ani.

Adulţii au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar copiii la Spitalul „Louis Ţurcanu”.

Reprezentanţii ISU Timiş precizează că toate cele 5 persoane locuiau în blocul de pe strada Mioriţa nr. 8 din Timişoara, evacuat luni.

La această oră, la Spitalul Judeţean sunt internaţi 10 adulţi, la Spitalul Municipal un adult internat şi un adult evaluat, iar la Spitalul „Louis Turcanu” sunt 29 copii internaţi şi alţi doi în evaluare.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăţi care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia - GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societăţii a fost reţinut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.