Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiție majoră la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală Cluj: a fost achiziționat un echipament de ultimă generație, de peste 1.3 mil. lei

Facebook.com, spitalul Cluj
Spital, Cluj.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și-a completat lista dotărilor cu un aparat de fluoroscopie radiologică fixă (RX) digitală de ultimă generație, instalat în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul spitalului.

Citește și: Ministerul Sănătății, decizie după tragedia de la Timişoara - Inspectorii vor face verificări în cazul intoxicărilor

Fluoroscopia reprezintă o procedură radiologic[, prin care se vizualizează organele interne în timp real, fiind folosită într-o arie largă de examinări și proceduri cu scop diagnostic sau terapeutic.

Aparatul RX digital cu două posturi este unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital. Sistemul reprezintă generația recentă de sisteme versatile, concepute pentru a satisface cerințele privind performanța, stabilitatea, calitatea și eficiența costurilor.

Imaginile sunt disponibile în câteva secunde, indiferent de modul lor de achiziție (secvență dinamică sau definiție înaltă). Mai mult, imaginile realizate cu detectorul wireless sunt procesate de stația de imagini.

Echipamentul permite, în plus, realizarea de radiografii toracice, abdominale sau osoase, atât în secțiuni verticale sau orizontale, cât și prin expunere liberă. Are un detector plat dinamic de mare rezoluție, cu posibilitatea conectării la rețea. Blatul mesei poate fi înclinat, în diverse poziții, pentru obținerea unei game largi de incidențe radiografice.

Echipamentul are o valoare totală de 1.392.300 lei și garanție full-service de 10 ani de la data punerii în funcțiune. A fost achiziționat din fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, Consililu Local Cluj-Napoca si din venituri proprii ale spitalului. Echipamentul medical va fi pus în funcțiune după obținerea aprobărilor necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.