Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Kovesi vs România: Dăncilă, întâlnire cu șeful CEDO

dancila cedo

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, vineri, la sediul Guvernului, cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Guido Raimondi. Printre cei care au apelat la CEDO se numără Laura Codruța Kovesi, care s-a îndreptat împotriva României.

„Printre temele discutate de cei doi oficiali s-au numărat dialogul Curţii cu judecătorii pentru implementarea dispozițiilor convenționale, reforma CEDO în vederea eficientizării sale, precum și situația diferitelor cauze care vizează România, aflate în jurisdicția CEDO”, a transmis Guvernul după întâlnire Dăncilă - Raimondi.

„Cu privire la cauzele care vizează România, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat angajamentul autorităților române pentru gestionarea acestora și găsirea soluțiilor celor mai potrivite. Nu în ultimul rând, a fost abordată tema referitoare la dreptul la un act de justiție echitabil”, se adaugă în comunicat.

Laura Codruța Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, plângerea fiind depusă în luna decembrie a anului 2018.

Motivele invocate de Kovesi sunt că nu a fost citată în faţa Curţii Constituţionale şi nu a avut posibilitatea de a avea cel puţin calitatea de "intervenientă" pentru a exprima un punct de vedere în apărare.

Citește și: MEGA-LOVITURĂ dată de Laura Codruța Kovesi: Preşedintele Parlamentului European a transmis, OFICIAL, Guvernului României decizia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.