Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Nexo se complică - Au fost descoperite tranzacţii directe de la companii ruseşti / Kovevi, somată să ia măsuri

 Ivan Ghesev

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheşev, a fost audiat în Comisia juridică din cadrul Adunării Naţionale. Gheşev a declarat că au fost descoperite tranzacţii directe de la companii ruseşti către criptobanca Nexo, precum şi informaţii privind coordonarea dintre Nexo şi organizaţii teroriste iraniene, scrie Rador.

Procurorul general a precizat că în Bulgaria nu există o lege a lobby-ului şi nu există posibilitate de urmărire.

"Sunt sigur că o astfel de lege va duce la succes, dar nu avem dreptul la o astfel de investigaţie", a subliniat Gheşev, ca răspuns la o întrebare despre cazul Nexo şi finanţarea partidului Bulgaria Democrată de către compania de creditare în criptomonede.

"Deţin informaţii destul de detaliate, ştiţi că există o serie de nereguli în ceea ce priveşte criptobanca, după ce vom face cercetările necesare, vom oferi informaţii", a comentat Gheşev.

Amintim că eurodeputatul bulgar Andrei Novakov (GERB) a solicitat joi Parchetului European să ia măsuri în legătură cu investigaţia din Bulgaria şi posibila legătură dintre compania de creditare în criptomonede Nexo şi donaţiile către Mişcarea "Da, Bulgaria”.

Novakov a lansat solicitarea în cadrul unei dezbateri a Parlamentului European de la Strasbourg, dedicată protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene şi luptei împotriva fraudei.

Novakov a solicitat instituţiilor europene să nu acţioneze selectiv, să verifice cazul şi să demonstreze că "nu există un dublu standard şi interesul alegătorului european este mai presus de orice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.