Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazul Rubiales: Federaţia spaniolă organizează o adunare generală extraordinară. Demisia şefului RFEF, cerută de miniştri

www.elconfidencial.com
luis rubiales

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunţat că va organiza o adunare generală extraordinară pentru a discuta cazul preşedintelui forului, Luis Rubiales, care a sărutat-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso la ceremonia de după finala Cupei Mondiale feminine, informează RMC Sport, potrivit news.ro.

Adunarea generală extraordinară va avea loc vineri, de la ora locală 12.00.

Reuniunea a fost convocată în regim de "urgenţă" şi este direct legată de comportamentul preşedintelui forului, care a sărutat-o pe gură pe atacanta Jennifer Hermoso în plină ceremonie de prezentare a trofeului Cupei Mondiale de fotbal feminin de la Sydney.

“De asemenea, şi având în vedere ultimele evenimente petrecute în timpul ceremoniei de premiere a Cupei Mondiale feminine cucerite de selecţionata spaniolă duminică trecută la Sydney, dorim să vă informăm că sunt deschise procedurile interne ale Federaţiei referitoare la chestiunile de integritate, precum şi restul protocoalelor aplicabile”, notează RFEF într-un comunicat.

MINIŞTRI ÎI CER DEMISIA

Potrivit unor informaţii publicate marţi de AS, Luis Rubiales nu are intenţia de a demisiona deocamdată. Cu toate acestea, presiunea este tot mai mare. Premierul spaniol Pedro Sánchez a criticat public gestul "inacceptabil" al liderului şi scuzele "insuficiente" şi "nepotrivite" ale acestuia. Miniştrii au mers mai departe, cerându-i public demisia.

Yolanda Diaz, vicepreşedinta guvernului spaniol şi fondatoare a partidului de stânga Sumar, a anunţat marţi seara că sesizează Consiliul Superior al Sportului (CSD, care face parte din Ministerul spaniol al Culturii şi Sportului) pentru o "infracţiune gravă" şi "pentru ca machismul să nu rămână nepedepsit". Guvernul spaniol, prin Ministerul Justiţiei, ar putea merge mai departe, sesizând Tribunalul Administrativ pentru Sport (TAD). Potrivit El Pais, aceste recursuri ar putea duce la excluderea lui Luis Rubias.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.