Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazuri de Covid în peste 360 de școli din Florida: Broward și Palm Beach sunt comitatele cele mai afectate de pandemie

Primaria Sectorului 4
scoala

Peste 360 de şcoli publice din Florida au raportat cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau al profesorilor de la începutul lunii septembrie, potrivit datelor oficiale publicate miercuri şi citate de EFE, informează AGERPRES.

Numărul contagierilor cumulate în statul Florida se ridică la 762.534, iar al deceselor la 16.413.

Potrivit Departamentul de Sănătate din Florida, în ultimele 24 de ore au fost raportate 105 decese şi 2.145 de noi contagieri în acest stat unde indicele de contagiere a ajuns la 6,74 % . În prezent 2.125 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile spitaliceşti ale statului, iar alte 4.366 se află la terapie intensivă, unde doar 27,3 % dintre paturi mai sunt libere.

Citește și: VIDEO Un fost judecător militar explică DE CE NU VREA Klaus Iohannis să declare starea de urgență

În ce priveşte şcolile care au înregistrat cazuri de infectare în perioada 6 septembrie - 17 octombrie, pe lista publicată miercuri figurează 114 centre de învăţâmânt primar şi secundar din comitatul Mami-Dade, 102 din comitatul vecin Broward şi 106 din Palm Beach. Acestea sunt comitatele cele mai afectate de pandemie din Florida şi unde şcolile s-au deschis mai târziu.

Deşi impactul pandemiei continuă să crească, guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, a reiterat în ultimele zile că este "în afară de orice discuţie" închiderea şcolilor, care în majoritate s-au redeschis la începutul lunii septembrie, după ce au fost închise în martie în timpul primului val de contagieri, cursurile desfăşurându-se online.

În Florida procentul prezenţei elevilor în clasă este de 60 %, ceea ce reprezintă 1,8 milioane de copii şi de adolescenţi. Restul de 40 % participă la cursuri online sau preferă sistemul combinat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.