Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriștii eliberați în Marea Britanie din nou SUB LUPA judecătorilor - Se revizuiesc deciziile după atentatul terorist cu cuțitul

cityoflondon.gov.uk
Curtea Criminala Britanica

Cazurile a circa 70 de terorişti eliberaţi din închisoare sunt revizuite urgent de autorităţile britanice după atacul cu cuţitul de vineri din centrul Londrei soldat cu doi morţi, informează duminică agenţia Press Association, preluată de DPA şi citată de AGERPRES.

Prim-ministrul Boris Johnson a spus că renunţarea la eliberarea anticipată din închisoare ar fi prevenit atacul terorist de vineri, subliniind că "este absolut clar că nu putem continua cu abordările eşuate ale trecutului".

Citeşte şi: Premierul Marii Britanii stabileşte noile pedepse pentru terorişti - Minimum 14 ani de detenţie pentru atentatori

"Dacă eşti condamnat pentru o infracţiune teroristă gravă, ar trebui să existe o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani, iar unii nu ar trebui eliberaţi niciodată. Pentru toate infracţiunile de terorism şi extremism sentinţa anunţată de judecător trebuie să fie cea care este executată", a mai spus el.


Vineri, un bărbat identificat de autorităţile britanice drept Usman Khan, de 28 de ani, a înjunghiat mortal două persoane pe Podul Londrei înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. Alte trei persoane, un bărbat şi două femei, au beneficiat de îngrijiri medicale la spital.

Suspectul a fost anterior condamnat pentru infracţiuni teroriste, potrivit autorităţilor britanice.

Khan, care a fost încarcerat pentru complotul unui atentat la Bursa din Londra, a fost eliberat anticipat din închisoare în decembrie 2018. Media locale au relatat că el purta la picior o brăţară electronică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.