Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazurile de gripă şi viroze respiratorii, în scădere în ultima săptămână, în județul Olt

sfatulmedicului.ro
febra q raceala gripa

Cazurile de gripă, infecţii respiratorii acute şi internări înregistrate săptămâna trecută în judeţul Olt au fost mai puţine faţă de săptămânile anterioare, a informat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

În săptămâna precedentă au fost confirmate cinci cazuri de gripă în judeţul Olt, trei dintre pacienţi fiind copii cu vârste mai mici de 14 ani, iar ceilalţi doi pacienţi fiind persoane cu vârste de peste 15 ani, potrivit Agerpres.

Au necesitat internare trei dintre persoanele cu gripă, iar celelalte două au fost izolate la domiciliu cu prescripţie medicală emisă de specialist.

Faţă de primele trei săptămâni ale lunii ianuarie, în săptămâna precedentă numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a scăzut sub 1.000, iar cel al cazurilor de pneumonie a scăzut sub 400.

"În ultima săptămână a lunii ianuarie 2023, la nivelul judeţului Olt s-au înregistrat 854 cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 66 internări, 380 cazuri de pneumonii, cu 88 internări şi 5 cazuri de gripă", a precizat DSP Olt.

În acest sezon rece, în judeţul Olt au fost confirmate 134 de cazuri de gripă, iar un bărbat de peste 60 de ani cu gripă AH1 a decedat.

Au fost vaccinate antigripal, gratuit, circa 31.000 de persoane din categorii de vârstă şi medicale considerate la risc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.