Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazurile de viroze respiratorii şi pneumonii au crescut cu o treime în ultima săptămână, în județul Olt

mymed.ro
pneumonie

Cazurile de viroze respiratorii şi pneumonii au crescut în judeţul Olt cu aproximativ o treime în săptămâna 10-16 octombrie faţă de săptămâna anterioară, iar pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă reprezentanţii Direcţiei Sănătate Publică (DSP) Olt recomandă vaccinarea antigripală, în judeţ existând în prezent circa 10.000 de vaccin disponibile.

DSP Olt a precizat marţi, într-un comunicat transmis AGERPRES, că săptămâna trecută s-au prezentat la medic 866 de persoane care au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute, dintre acestea 31 necesitând internare. Totodată, săptămâna trecută au fost înregistrate şi 380 de cazuri de pneumonii, 48 dintre pacienţi fiind internaţi.

Faţă de prima săptămână a lunii octombrie, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute au crescut cu circa 200, iar cele de pneumonii cu peste 100, însemnând o creştere a îmbolnăvirilor cu aproape o treime.

În privinţa vaccinării antigripale, DSP a informat că, până în prezent, pentru sezonul rece 2022 - 2023 s-au vaccinat în judeţul Olt aproape 20.000 de persoane dintre cele 35.000 din categoriile considerate la risc.

Pentru vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele considerate la risc DSP Olt a primit până acum 31.027 de doze de vaccin.

În judeţul Olt nu au fost în acest sezon rece cazuri confirmate de gripă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.