Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cazurile deputaților Voicu și Păun, discutate luni de Comisia Juridică - Cum se apără parlamentarul

voicu

Cererile de reținere și arestare preventivă pe numele deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, transmise de DNA Camerei Deputaților, vor fi discutate luni, de la ora 10.30, în Comisia Juridică. Membrii vor da aviz negativ sau pozitiv, fiind vorba de un aviz consultativ.

Între timp cei doi parlamentari acuzați au venit joi la Camera Deputaților pentru a studia dosarul în care procurorii DNA cer reținerea și arestarea sa preventivă pentru fapte de corupție, potrivit Agerpres.

La ieșire deputatul a declarat că nu știe de ce i s-a făcut acest dosar.

”Sigur că ei mă scot în față ca pe urs. Nu am nevoie să mă apăr. Pentru unele lucruri pe care le-am spus se pare că trebuie să plătesc pentru oalele sparte de alții. Eu nu cunosc pe nimeni de la ANAF, nu am nicio semnatură și niciun amănunt despre această lege. Nu sunt nici la curent, dar să fi promovat o astfel de lege. Probleme cu intervențiile mele erau legate de un telefon dar domnului Teodorovici în care l-am rugat să îl primească pe domnul Păun, chestie care s-a întâmplat. Eu, în principiu nu am făcut decât să ajut. Cu speranța că lucrurile să fie rezolvate prin proiect. Nu am băgat pile, cum s-ar zice. Nicu putea să intervină la domnul Teodorovici, dar eu am făcut acest lucru prin telefon.Ce au discutat ei, nu știu. Nu am făcut niciun fel de vizită pe care o putem considera făcută pentru trafic de influență. În interceptare scrie că "are o problema de trafic de influență".

Acum putem face prezumții. Eu sunt un om corect, sunt educat si nu am luat niciun ban de nicăieri, decât pe cei din stat de plată. La mine nu există această problemă, nici cu spălare de bani, nici cu nimic. În ultimii 4,5 ani, în declarația mea de avere am scris aceleași lucruri, pentru că nu am mai avut niciun venit din alte părți, a mai spus Voicu.

DNA a cerut miercuri, 10 februarie, aviz pentru reținerea și arestarea lui Mădălin Voicu și a lui Nicolae Păun, pentru deturnare de fonduri europene, spălare de bani, cumpărare de influență, trafic de influență precum și influențarea martorilor, în dosarul legat de finanțarea Partidei Romilor. Prejudiciul aproximat în acest caz este de 15 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.