Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCIR poate găzdui Forumul de Afaceri Trilateral România-Armenia-Georgia

armenia

București, 21 martie 2024: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban, a avut, în data de 21 martie a.c., o întrevedere cu E.S. dl. Tigran Galstyan, noul Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, prilej cu care au fost analizate o serie de aspecte privind dinamizarea relațiilor economice dintre cele două țări.

„Apreciez în mod deosebit inițiativa Ambasadei Republicii Armenia în România și propunerile noului ambasador menite să dinamizeze și să intensifice cooperarea dintre cele două state, atât pe plan comercial, cât și pe plan investițional. Este de salutat faptul că E.S. dl. Tigran Galstyan a ales Camera Națională ca punct de plecare în punerea în practică a misiunii Domniei Sale de a dezvolta componenta economică, în mod categoric, cele două state având nevoie de un impuls prin care companiile să acceseze piețele din România și, respectiv, din Armenia. Totodată, datorită intenției Republicii Armenia de a extinde cooperarea cu celelalte state europene, valorificând poziția sa de mediator a dialogului politic între Uniunea Europeană și unele state din regiune, suntem convinși că vom putea atrage o serie de elemente ale potențialului comun, inclusiv prin implicarea altor state din regiune de care ne leagă interese comune, cum ar fi Georgia”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

„Armenia are nevoie să dezvolte relații economice cât mai puternice cu statele Uniuni Europene, iar în acest sens suntem implicați în construirea unui nou coridor de transport ce va lega Marea Neagră, prin portul Poti, de Orientul Îndepărtat. De asemenea, intenționăm să acționăm pe lângă autoritățile române pentru redeschiderea zborului direct București-Erevan. În ceea ce privește strict relația economică cu România, profit de această întâlnire pentru a propune organizarea, la București, a unui forum de afaceri trilateral, România-Armenia-Georgia, centrat în special pe sectorul energetic, transportul maritim și agricultură”, a declarat E.S. dl. Tigran Galstyan, noul Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Armenia în România.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.