Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR, anunţ de ULTIMĂ ORĂ cu privire la conflictul dintre preşedinte şi parlament - Procedură accelerată

CCR

Curtea Constituţională a României anunţă că a stabilit termen pe data de 14 februarie pentru ca părţile să-şi exprime punctul de vedere în urma cererilor preşedinţilor Camerei Deputatilor şi Senatului de soluţionare a conflictului dintre Preşedintele României şi Parlamentului României.

Termenul pentru şedinţa de judecată se stabileste ulterior.

Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, depunerea la Curtea Constituțională a sesizării privind desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier, semnată de el, ca președinte al Camerei Deputaților, cât și de președintele Senatului. Liderul interimar PSD și președinte al Camerei Deputaților a declarat că va fi așteptat răspunsul CCR, chiar dacă sesizarea nu stopează demersul desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier.

„Am stabilit depunerea sesizării de către președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituțională. (...) Vom aștepta răspunsul Curții (CCR – n.r.). Chiar dacă nu stopează demersul, nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenții. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor”, a spus Ciolacu.

După ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.