Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR consideră INADMISIBILĂ sesizarea împotriva unei legi pe care PNL și PSD au susținut-o împreună

judecator CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins miercuri, ca inadmisibilă, sesizarea UDMR şi USR privind neconstituţionalitatea unor modificări aduse Legii 255/2010 privind exproprierea din cauză de utilitate publică.

Potrivit unui comunicat al CCR, judecătorii au respins cu unanimitate de voturi obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. I pct.1, cu referire la sintagma "regenerare urbană" cuprinsă în art.1, şi pct. 19, cu referire la art. 22 alin. (7), din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, precum şi a legii în ansamblul său.

Citește și: Vedeta care şi-a dat examenul cu Victor Ponta rupe tăcerea: Dezvăluiri despre fostul premier

UDMR susţinea că în modificarea Legii 255/2010 s-au strecurat sintagme interpretabile "care ar putea pune în pericol" principiul proprietăţii private.

"În forma adoptată a acestui proiect de lege (...) a fost inclus un paragraf conform căruia orice proprietate privată poate fi expropriată în vederea unor lucrări de 'regenerare urbană'. Regenerarea urbană este o expresie cu o semnificaţie largă, iar modificarea legislativă nu clarifică această expresie. Acest fapt poate duce la abuzuri în exproprierea unor proprietăţi private. Considerăm că exproprierile din cauză de utilitate publică pot fi efectuate doar pe baza unor prevederi legale clare şi concrete", afirma liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila.

Citește și: Gigi Becali a dezvăluit totul: Suma uriaşă de bani pe care trebuie să i-o dea lui Nicolae Dică – de ce nu-l dă afară acum de la Steaua

El menţiona că, de exemplu, o administraţie publică locală care ţinteşte demararea unor investiţii de utilitate publică nu poate expropria în mod abuziv o proprietate privată referindu-se doar la regenerarea urbană, adăugând că, dacă legea adoptată intră în vigoare, poate prezenta "probleme grave" în cazul în care aceste exproprieri nu sunt justificate temeinic.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor preciza că modificarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea din cauză de utilitate publică a fost adoptată ca urmare a unei colaborări PSD - PNL, iar sesizarea de neconstituţionalitate înaintată de UDMR a fost semnată şi de USR.

Citește și: Antena 1 dezvăluie detalii despre noul show „Ultimul Trib”: Cine sunt primii concurenţi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.